emiliawj.blogg.se

Regnbågs - Tårta recept🎂💗

Publicerad 2015-06-23 01:44:44 i Allmänt,



🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Jag har bakat en regnbågs-tårta för några dagar sedan som blev jätte god, och blev väldigt nöjd med den. Så tänkte lägga ut receptet här ifall någon mer vill göra en. 
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

Du behöver:
(Till cirka 18 bitar)

Tårtbottnar:
5 ägg (vitorna)
225 gram smör
3,5 deciliter mjölk
4,5 deciliter strösocker
4 teskedar vaniljsocker
6,5 deciliter vetemjöl
4 teskedar bakpulver
0,5 tesked salt
Pastafärg (Hushållsfärger funkar också, men färgen blir inte lika stark). Se tips i texten hur du kan blanda färgerna.

Bakplåtspapper 
6 tårtformar av aluminium 
(16-20 centimeter i diameter)

Fyllning:
3 deciliter grädde
200 gram vit choklad 

Frosting:
8 deciliter florsocker 
2 teskedar vaniljsocker
120 gram smör
200 gram naturell färskost
3 matskedar limejuice

Gör såhär:

Tårtbottnar:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram alla ingredienser.
Separera äggvitorna från gulorna 
(tips separera ägg genom att använda 3 skålar. Knäck ägget över skål 1, häll försiktigt äggvitan i skål 2 och lägg äggulan i skål 3. Då är det mindre risk att äggvitan och äggulan blandas) 
Låt smör, mjölk, och äggvitor få rumstemperatur medan du förbereder tårtformarna.

2. Klipp cirklar av bakplåtspapper, använd tårtformarna som mall. Lägg ett papper på botten av varje form.

3. Blanda socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och vispa med elvisp till en vit, fluffig massa. Tilsätt lite äggvita i taget och vispa tills allt är blandat.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll blandningen, lite i taget, i ägg-vispet. Varva med mjölken. Rör ihop med en slev eller slickepott.

5. Fördela smeten jämt i sex skålar. Använd deciliter mått och lägg ett mått smet i varje skål tills smeten är slut.

6. Färga smeten, en färg för varje skål. Med pastafärger behövs bara några droppar. Blanda till exempel 
röd + gul = orange 
Röd + blå = lila
Gul + blå = grön
Jag gjorde färgerna grön, blå, lila, röd, orange och gul.

Rör om ordentligt så att färgen blir jämn. Tänk på att använda en sked för varje skål annars blandas färgerna.

7. Häll smeten i tårtformarna - en form för varje färg. Det går bra att använda en vanlig kakform, men då tar det lägre tid eftersom att du måste diska formen mellan gräddningarna. Med alluminiumformar kan du grädda två bottnar samtidigt. 

8. Grädda bottnarna i 15-20 minuter. Testa med en baksticka - om Stickan inte blir kladdig är kakan klar. Låt tårtbottnarna svalna.

Fyllning:
Häll grädden i en kastrull. Värm på låg värme - grädden får inte koka. Bryt chokladen i små bitar och blanda i. Rör om tills chokladen har smält helt. Låt blandningen svalna och ställ den sedan i kylskåpet tills den är kall. Vispa med elvisp till fluffig smet.

Frosting:
Blanda florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner smöret, färskost och limejuice. Vispa med elvisp så att smeten blir jämn och glansig.

Ibland kan det vara svårt att hitta pastafärger, men du kan använda hushålls färger annars som finns att köpa på Ica. Du behöver bara röd, blå och gul färg för resten kan du blanda.

Hoppas du gillade det här receptet (^O^)
- Emilia


Kommentarer

Postat av: Annie

Publicerad 2015-06-23 16:25:05

Ser jätte gott ut! Ska kanske testa.
anniesworld.blo.gg
//Annie

Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Publicerad 2015-06-23 18:20:46

Så fin och god den ser ut :)

Svar: Tack! 😄
Emmy/Emilia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela